shadleft mainpic_home shadright
shadleft
ico schema
Social Responsibility
Impact Scheme
spacer
ico brochure
Download brochure
NL-versie / ENG-version
spacer
foto: Rogier Veldman

Profiel John Loudon
John Loudon studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn voorliefde voor natuur, natuurbescherming en de meer commerciële merkcommunicatie resulteerde in afwijkende loopbaankeuzes:


1992 - 1996 Savage Paradise Foundation
Van 1993 tot 1996 was John Loudon directeur van de Savage Paradise Foundation. Deze stichting promootte en realiseerde 35 MM bioscoopnatuurfilms om het grote publiek bewust te maken van de noodzaak van natuurbescherming. Met steun van de Savage Paradise Foundation zijn twee grote bioscoopproducties tot stand gekomen, te weten "The Leopard Son" (i.s.m. Discovery Pictures) en "Serengeti Symphony" (i.s.m. Buena Vista, Walt Disney), beiden gefilmd door de inmiddels overleden, maar meest beroemde en bekroonde natuurfilmer, Baron Hugo van Lawick.


1996 - 2002 Brandworlds Network
In 1996 werd Loudon directeur en 1 1/2 jaar later, samen met Joop van den Ende, mede-eigenaar van Brandworlds Network: eind jaren '90 het grootste strategisch sponsoradviesbureau van Nederland. Loudon ontwikkelde met zijn kantoor een sponsoringfilosofie gebaseerd op 'merkwerelden' (brandworlds) en adviseerde multinationals en grote Nederlandse bedrijven (en hun merken) hoe het instrument sponsoring kan worden ingezet om marketing-communicatiedoelstellingen te realiseren.
klik hier voor opdrachtgevers.

Ook non-profit organisaties en commerciële culturele instellingen werden geadviseerd in de wijze waarop sponsoring kan worden ingezet om naast financiële doelstellingen ook marketing- communicatiedoelstellingen te realiseren. Kern van het advies was dat deze organisaties niet om geld moeten vragen, maar communicatieconcepten aan bedrijven en merken moeten aanbieden.
klik hier voor opdrachtgevers.


2002 - heden
Sinds 2002 legt John Loudon zich vanuit zijn eigen bedrijf volledig toe op de commerciële kansen voor bedrijven en non-profit organisaties rond het steeds populairder wordende Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).


Overige activiteiten
Sinds 2001 is John Loudon gedelegeerd internationaal Bestuurslid van de Peace Parks Foundation. Een organisatie opgezet door ZKH Prins Bernhard der Nederlanden, Dr Nelson Mandela en Dr Anton Rupert, met het doel grensoverschrijdende Natuurparken in zuidelijk Afrika te ontwikkelen. Loudon betrekt bestaande en potentiële sponsors van de Peace Parks Foundation bij hun mogelijke communicatieve link naar het gedachtegoed van de Peace Parks. Tevens onderhoudt Loudon de relaties met de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Overheid, het Wereld Natuur Fonds en andere fondsen. Meer informatie over de Peace Parks Foundation vindt u in bijgaand artikel uit het magazine Values (pdf document 444 kB).

John Loudon is tevens lid van het bestuur van de Nederlandse HIER-Klimaatcampagne en penningmeester van het Prins Bernhard Natuur Fonds.

 

 

shadright